Krijg inzicht in jezelf door middel van de hond als spiegel.

DogsWork organiseert coachingsessies voor het bedrijfsleven en particulieren.


DogsWork bestaat uit een team van professionele therapiehondbegeleiders en therapiehonden welke we inzetten tijdens het coachen met honden.


Honden spiegelen het gedrag van de mens en zijn hierdoor goede leermeesters. Tijdens een coachingsessie wordt de interactie tussen therapiehond en deelnemer zichtbaar. Hierdoor laat een hond direct zien waar talenten en ontwikkelpunten liggen. Onze therapiehondbegeleiders maken de vertaalslag tussen deze verhelderende ervaring en de coachvraag in de dagelijkse praktijk. Deelnemers worden op respectvolle wijze gespiegeld in wie ze werkelijk zijn en waar hun ware kwaliteiten liggen. Dit maakt het spiegelen met honden krachtig en waardevol voor communicatietrainingen, managementdagen, teamsessies of individuele vraagstukken.


Honden Spiegelen

Honden zijn goede leermeesters en spiegelen gedrag van de mens. Ervaar hoe jouw manier van communiceren, je lichaamstaal en je gedrag invloed hebben op jezelf en de mensen om je heen. Een hond reageert altijd eerlijk, direct en zonder oordeel op de gedragingen van de deelnemer. Hierdoor laat een hond glashelder zien waar talenten en ontwikkelpunten liggen.


Honden Spiegelen coaching

Door middel van het werken met onze honden wordt de interactie tussen hond en deelnemer zichtbaar. De invloed van jouw lichaamstaal en handelen wordt meteen duidelijk. Dit proces wordt vakkundig begeleid door onze gespecialiseerde coaches. Dit kan individueel of in team verband.


DogsWork coaches

Onze coaches zijn professioneel opgeleid en gespecialiseerd in het werken met mens en hond. Hun inzet en ervaring is cruciaal om de vertaalslag te maken naar de vooraf besproken doelen. Voor de deelnemers wordt de invloed van hun lichaamstaal en handelen meteen duidelijk. Dit opent deuren naar een krachtige en authentieke leerervaring.


DogsWork Therapiehonden

Het werken met onze speciaal opgeleide therapiehonden is niet alleen effectief maar ook ontzettend speels. Jezelf anders voordoen dan je werkelijk bent heeft geen zin bij onze therapiehonden. De honden zorgen ervoor dat deelnemers snel zichzelf zijn. De honden zijn eerlijk en geven onze deelnemers op heldere en soms confronterende wijze feedback op hun handelen en gedragspatronen.


Honden Spiegelen voor bedrijven

Honden Spiegelen is een directe en waardevolle manier om veranderingstrajecten binnen een bedrijf te begeleiden. Onze DogsWork coaches spelen in op de vooraf besproken doelen. De interactie tussen mens en hond kan direct gekoppeld worden aan de interactie tussen mensen. Onze coaches maken hierbij de vertaalslag naar het dagelijks leven op de werkvloer. Hierdoor ontstaat ruimte voor (gedrags)verandering.


Honden Spiegelen voor teams

De hondenroedel is een krachtige metafoor op het gebied van samenwerken binnen een team. De honden weerspiegelen de verschillende rollen: zoals die van de krachtige leider, de twijfelaar, de ja-maarder of de conflict-vermijder. De roedel wordt regelmatig als voorbeeld genomen om communicatie- en leidingvraagstukken onder de loep te nemen die zich voordoen binnen een team. Door parallellen te trekken komen onze coaches via de honden bij de deelnemers uit. Samen met de honden onderzoek je op een plezierige manier nieuwe vormen van communiceren en samenwerken. Spiegelen met Honden is een ideale manier om de saamhorigheid binnen het team te versterken.


Honden Spiegelen voor particulieren

Een leerzame en laagdrempelige manier om via onze honden je persoonlijke ontwikkeling en/of vraagstukken helder te krijgen.
Denk daarbij aan non-verbale communicatie, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen.


Bedrijven

Teambuilding, vergaderbreaks, bedrijfsuitjes, managementdagen, teamsessies, communicatietrainingen of individuele coaching.


Groepen

Familie-uitjes, weekenden met groepen, workshops voor instellingen.


Weekenden, dagen of uren

Voor zowel het bedrijfsleven als voor particulieren wordt er een programma samengesteld dat voldoet aan jullie wensen en doelstellingen. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat kan dat variëren van anderhalf uur tot meerdere dagen.


Coachen met honden is mogelijk in het pittoreske Warns (Friesland) of op een locatie naar keuze. Ons DogsWork team komt indien gewenst naar uw bedrijf.


Coachen met honden

Alles wat we zien en voelen is een weerspiegeling van de staat van ons eigen bewustzijn. Ieder gevoel dat iemand anders ons laat zien, weerspiegelt een gevoel dat diep in ons huist.

Honden begrijpen vaak niet waarom wij bepaalde dingen voelen maar andere zaken uitstralen, zij laten dan exact zien hoe wij ons van binnen voelen.